3 redenen waarom je naar Zuid-Afrika moet!

3 redenen waarom je naar Zuid-Afrika moet!

Zuid Afrika 

3 redenen waarom je naar Zuid-Afrika moet!

  1. Kaapstad

De meeste reizigers beginnen of eindigen hun reis in Kaapstad. Bezoek de pinguïns op Boulders Beach (ja echt ze hebben pinguïns in Afrika) dit wil je gezien hebben toch? of bezoek de Tafelberg waar je van het uitzicht op Kaapstad kunt genieten. Let wel op dat Kaapstad natuurlijk een stad is. Het is niet te vergelijken met bijvoorbeeld Krugerpark. In Kaapstad zijn namelijk talloze winkeltjes en markten, die zul je bij Krugerpark niet aantreffen.

  1. Natuur

Als je dan eenmaal echt in Zuid-Afrika bent, kun je gelijk de natuur meepikken! Adembenemend. De grote bergen, mooie planten, kustlijnen en watervallen. Dit kun je allemaal zien als je naar Zuid-Afrika gaat.

  1. Safari

Kruger Nationaal Park, Pilanesberg of Entabeni. Het maakt niet uit want overal kun je de big 5 spotten (olifant, neushoorn, leeuw, buffel én luipaard). Het ene moment sta je oog in oog met olifanten en op het andere moment zie je een kudde zebra’s voorbij springen.

Weetjes over Zuid-Afrika :

Wist je dat?

Ze in Zuid-Afrika links rijden. Let dus goed op als je een auto gaat huren. Wat trouwens een echte aanrader is! Zo kun je gemakkelijk van plek wisselen en veel dingen zien.

Wist je dat?

Je geen last van een jetlag hebt als je naar Zuid-Afrika gaat. In de zomer is er geen tijdsverschil, alleen in de winter. Dan is het een uur later dan in Nederland door het verschil in zomer- en wintertijd. Super fijn dus.

Wist je dat?

Als het bij ons zomervakantie is, het in Zuid-Afrika winter is. Het is dan rond de 18 graden en ’s avonds rond de 5 of 6! Neem dus vooral langere kleding mee als je van plan bent om in deze periode te gaan.

Wist je dat?

Op 9 augustus  Nationale vrouwendag gevierd wordt! Dat betekent dat vrouwen veelal gratis entree hebben op meerdere plekken en in verschillende parken.


Een reactie achterlaten

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alles