Wat moet je gezien hebben in Parijs?

Wat moet je gezien hebben in Parijs?

Frankrijk, Parijs

Wat moet je gezien hebben in Parijs?

Frankrijk staat onder andere bekend om de Franse keuken, mode, kastelen, de prachtige bergen en de beste wijnen van de hele wereld. Natuurlijk is Frankrijk veel te groot om alle prachtige steden en bezienswaardigheden te benoemen, daarom is er gekozen om te schrijven over de wereldstad Parijs. Wat valt er allemaal te zien?:

  • In Parijs kun je je dagen lang vermaken met de vele winkels en restaurants. Parijs is natuurlijk de stad van de mode dus als je veel wilt shoppen zul je zeker slagen!
  • Bezoek het Louvre, een van de bekendste museums van de wereld. Je vindt hier onder andere de Mona Lisa en veel geschiedenis over de oudheid van Frankrijk.
  • Bezoek de Eifeltoren. Dit kun je natuurlijk niet overslaan in je bezoek aan de stad Parijs. Mocht je geen hoogtevrees hebben dan kun je met de lift helemaal naar het bovenste puntje van de toren!
  • Bezoek de Notre-Dame in Parijs. Deze kathedrale is prachtig en hoort zeker in je lijstje!
  • Bekijk de Arc de Triomhe, dit is een van de bekendste bouwwerken van Parijs. Naast dit zitten er in deze straat veel winkels van de bekendste merken ter wereld.
  • Bezoek de Sacré-Cœur. Deze basilique ligt op de heuvel Montmartre en is gewijd aan de Heilig Hartverering.
  • Bezoek het Kasteel van Versailles. Het kasteel is een van de grootste ter wereld en een van de drukstbezochte bezienswaardigheden van Frankrijk.
  • Bezoek de wijk Monmartre, ook wel de kunstenaarswijk van Parijs genoemd. Je kunt hier een prachtige tekening of schilderij van jezelf laten maken als herinnering van je bezoek aan Parijs!
  • Hang samen met je geliefde een slotje aan de brug Ponts des Arts.

 

Wat moet je niet doen!?

Niet doen: Laat je niet verleiden door de Michelinsterren bij de vele restaurants, pak geen dure taxi’s, betaal niet teveel voor een hotel en verdoe niet teveel tijd in een museum. Naast dit heb je vooral meerdere dagen nodig om alles goed te kunnen zien omdat je veel moet lopen en er mega veel te zien is.

 

Wat is de beste tijd om te gaan?

Parijs is het hele jaar goed om te bezoeken maar in de vakantie periodes kan het extra druk zijn. Naast dit is het in de zomer vaak wat beter weer dan in andere periodes maar als het iets kouder is dan is dat niet heel erg voor een stedentrip.

 

Weetjes over Frankrijk:

Wist je dat?

Er zo’n 200 films per jaar opgenomen worden in Parijs! Er is zelfs een speciaal metrostation gebouwd om filmopnames te kunnen maken.

Wist je dat?

De Eifeltoren in de winter zo’n 3 a 4 centimeter krimpt door de kou! De hoogte van de Eifeltoren is 300 meter!

Wist je dat?

Er een speciale ingang is voor het Louvre, hierdoor hoef je niet in de lange rij te wachten. Deze rij kun je vinden langs het metrostation!

Wist je dat?

Parijs 3 replica’s van het vrijheidsbeeld heeft? Deze kun je vinden in Jardin Du Luxembourg.

Wist je dat?

Je ook ondergrondse tochten kunt maken in Parijs? Er gaan ook speciale tours door deze gangenstelsels en dit is zeker een bezoekje waard!

Wist je dat?

Alle slotjes van Ponts des Arts moesten een paar zomers geleden allemaal verwijderd worden. Het bruggetje werd namelijk te zwaar en dat zou gevaarlijk zijn voor de voetgangers.

 

Parijs is zo’n indrukwekkende stad dat je nooit alles kunt zien in een bezoek, kies daarom de highlights van de dingen die jij het leukst vindt om te doen en ga vooral nog een keertje terug na je bezoek! 😊


Een reactie achterlaten

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alles