Wat moet je gezien hebben in Rome?

Wat moet je gezien hebben in Rome?

Italië, Rome

Wat moet je gezien hebben in Rome?

Je zult al gauw ontdekken dat Rome één groot openluchtmuseum is. Al wandelend kom je de mooiste dingen tegen. Trek altijd platte schoenen aan!  Ontdek de stad en al zijn pracht en praal en sla deze bezienswaardigheden niet over:

 • Slenter over de markt op Campo de’ Fiori.
 • Bezoek het Colosseum en het Forum Romanum.
 • Bewonder het Pantheon.
 • Een muntje gooien in de Trevifontein, zodat een toekomstige terugkeer naar de stad gegarandeerd is.
 • Tik een alcoholische versnapering en een zak chips op de kop bij een alimentari en ga chillen in het park Villa Borghese.
 • Bewandel de Spaanse trappen. Aan de onderkant van de trap liggen de prachtige fonteinen gemaakt door Pietro Bernini.
 • De kerk, de Trinità dei Monti, aan de top van de trappen en het uitzicht vanaf daar is ook zeker de moeite waard.
 • Voor de shopaholics onder ons: leef je uit in de Via del Corso, dé winkelstraat van Rome.
 • Breng een bezoek aan het Vaticaan, de kleinste onafhankelijke staat van de wereld! Vind hier ook de Sint-Pietersbasiliek.
 • Geniet al flanerend van de levendigheid op Piazza Navona.
 • Ga uiteten in de wijk Trastevere.

 

Wat moet je niet doen!?

Niet doen: jezelf de druk op leggen om alle monumenten en grote meesterwerken te willen zien in een paar dagen tijd! Dat gaat je gewoonweg niet lukken, omdat Rome eindeloos veel hoogtepunten en pareltjes bezit. Gooi dus gewoon een muntje in de Fontana di Trevi en weet dat je ooit terugkeert om Rome part 2 voort te zetten! Voorkom verder een totale uitputtingsslag door alles te voet te willen doen. Neem ook eens het openbaar vervoer.

Wat is de beste tijd om te gaan?

Bezoek de Eeuwige stad nóóit in Juli en Augustus. De mussen vallen dan van het dak! Véél te warm. De Italianen hebben in deze periode ook vakantie en ontvluchten de stad door koers te varen richting de kust. Je kunt het beste in het voor- en najaar in Rome vertoeven. Ook in de winterperiode kent Rome zijn charmes.

 

Weetjes over Rome:

Wist je dat?

Het Romeinse Forum, wat het economische en politieke centrum van het Oude Rome was, is gebouwd op een voormalige moerassige begraafplaats.

Wist je dat?

Het Pantheon is de best bewaarde structuur uit het Oude Rome.

Wist je dat?

De opening van de eerste McDonald’s in Rome in 1986 was. Dit zorgde nogal voor veel commotie. De bekende Italiaanse modeontwerpen Valentino deed het restaurant een proces aan omwille van het lawaai en de ondraaglijke geur van het eten. Er werd ook een “Red Rome” comité opgericht dat protesteerde tegen fastfood en de veramerikanisering van de Italiaanse cultuur.

Wist je dat?

De naam “pizza margherita” zou er gekomen zijn na een bezoek van koningin Margherita van Savoy aan pizzeria Brandi in Napels in 1889. Of dat waar is, is echter nooit bewezen


Een reactie achterlaten

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like Bekijk alles